De Fanfare

De groepsfoto uit 1988 mag er dan misschien wel eentje uit het oude doos zijn, Koninklijke Fanfare Nut en Vermaak Maldegem draagt na jaren nog steeds dezelfde waarden. Samen, leuke en uitdagende muziek spelen, op straat, tijdens concerten en andere gelegenheden. De muzikale werking van ons fanfareorkest legt zich vooral toe op het spelen van zittende concerten.


We verzorgen jaarlijks twee concerten die we zelf organiseren. Tussendoor spelen we ook kleinere concertjes. Af en toe spelen we wandelconcerten en verzorgen we het muzikale gedeelte van gemeentelijk plechtigheden. 


We repeteren wekelijks met een progessioneel geschoolde dirigent. De repetities zijn de ene week op zaterdag en de andere week op maandag, telkens van 20u00 tot 22u00. We spelen op een goed muzikaal niveau en onderhouden een vriendschappelijke sfeer in onze vereniging. Het oefenlokaal van onze vereniging bevindt zich in de gebouwen van de Kunstacademie KUMA te Maldegem, Mevrouw Courtmanslaan 82.Leren spelen?

Wil je graag een instrument leren bespelen, of ben je nog niet helemaal klaar voor het grote orkest? Dan ben je bij "initiatie instrument en samenspel' aan het juiste adres. In onze lessen "initiatie" kijrf je de ene week individueel les op een koperblaasinstrument, de andere week speel je met anderen samen in het instaporkest. Zo ervaar je al van bij het begin het plezier om in groep te musiceren. Deze lessen worden gegeven door een professionele muzikant. Voor lessen initiatie Saxofoon bespreken we met jou hoe we dat aanpakken. Als je niet over een instrument beschikt krijg je van onze vereniging een in bruikleen.